Η βασίλισσα Ελισάβετ είπε ναι στον Τζόνσον για αναστολή λειτουργίας του Κοινοβουλίου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η βασίλισσα Ελισάβετ ενέκρινε επισήμως το σχέδιο του Μπόρις Τζόνσον για αναστολή λειτουργίας του Κοινοβουλίου, το οποίο προκάλεσε πτώση της λίρας και σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Σε ανακοίνωση του επίσημου σώματος των συμβούλων της βασίλισσας, που είναι γνωστό ως Ιδιαίτερο Συμβούλιο του Στέμματος, επιβεβαιώνεται πως η λειτουργία του Κοινοβουλίου θα ανασταλεί κάποια ημέρα ανάμεσα στην 9η και τη 12η Σεπτεμβρίου, έως τις 14 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Τη σημερινή ημέρα η Μεγαλειότητά Της παρήγγειλε στο Συμβούλιο πως το Κοινοβούλιο θα ανασταλεί σε μία ημέρα όχι νωρίτερα από τη Δευτέρα, 9η ημέρα του Σεπτεμβρίου και όχι αργότερα από την Πέμπτη, 12η ημέρα του Σεπτεμβρίου έως τη Δευτέρα 14η ημέρα του Οκτωβρίου 2019».
Η κίνηση της βασίλισσας μειώνει δραστικά τον διαθέσιμο χρόνο του κοινοβουλίου να περάσει νομοθεσία που θα εμποδίζει ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Να σημειωθεί πως στις 14 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η Ομιλία της Βασίλισσας, η οποία κατά παράδοσιν παρουσιάζει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι οι εργασίες του βρετανικού κοινοβουλίου θα διακοπούν τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, δηλαδή δύο εβδομάδες πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία της 31ης Οκτωβρίου για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.