Νέο χαμηλό ιστορικό ρεκόρ η απόδοση των ελληνικών ομολόγων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Tη μεγαλύτερη βουτιά διεθνώς κάνουν τα  ελληνικά ομόλογα σήμερα με τις αποδόσεις τους, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή τους πορεία.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,647% και σε νέο ιστορικό χαμηλό με πτώση 4,3% σε σχέση με τα χθεσινά επίπεδα, ενώ το spread σημειώνει “βουτιά” στις 234 μονάδες βάσης λόγω της ανόδου που σημειώνουν οι αποδόσεις στα γερμανικά ομόλογα (στο -0,694% με άνοδο 3,76%).

Ισχυρό ράλι καταγράφουν και οι 5ετείς ελληνικοί τίτλοι με την απόδοσή τους να διαμορφώνεται κάτω του 1% και σε νέο ιστορικό χαμηλό με πτώση 3,6%, ενώ νέα χαμηλά ρεκόρ καταγράφουν και τα υπόλοιπα ελληνικά ομόλογα με το 15ετές στο 1,995% και το 25ετές στο 2,567%.

Η απόδοση στα ιταλικά 10ετή ομόλογα διαμορφώνεται στο 0,932% με πτώση 9%, κοντά στα ιστορικά χαμηλά μετά και τον σχηματισμό κυβέρνησης στη χώρα, μία εξέλιξη η οποία σταθεροποιεί το πολιτικό περιβάλλον το οποίο έχει δεχθεί έντονες αναταραχές το τελευταίο διάστημα.

Οι επενδυτές ποντάρουν στο ελληνικό χρέος εκτιμώντας  ότι οι προοπτικές για την Ελλάδα θα βελτιωθούν σημαντικά Σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε  η πλήρης άρση των ελέγχων κεφαλαίων στη χώρα, αλλά και η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βερολίνο.