ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλει τον Μητσοτάκη για στημένη εκλογή σε βάρος Μειμαράκη

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Με μια απίστευτη ανακοίνωση το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έστησε ψηφοφορία – φιάσκο με τον Αντώνη Σαμαρά για να εκλεγεί στην προεδρία της ΝΔ εις βάρος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου ήλθε σε απάντηση σχολίου της Νέας Δημοκρατίας για την δήλωση Τσίπρα πως δεν προτίθεται να ζητήσει εκλογή του από τα μέλη του κόμματος.

Ακόμη στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως ο κύριος Μητσοτάκης δεν μπορεί να «κάνει υποδείξεις» εάν προηγουμένως δεν έχει πετύχει «έστω κατ’ ελάχιστο την αναγνώριση και την αποδοχή που έχει ο Αλέξης Τσίπρας ως ηγέτης, τόσο στο κόμμα του όσο και διεθνώς».

Τέλος, ολοκληρώνεται με μια ειρωνεία για την σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ: «Ας μην ξεχάσει σήμερα που θα συναντήσει την Α. Μέρκελ που έχει εκλεγεί και επανεκλεγεί από το Συνέδριο του κόμματός της, να της πει ότι είναι κολλημένη στην καρέκλα και αρνείται την κρίση των πολλών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης καλό είναι να μη μας θυμίζει τον τρόπο εκλογής του γιατί για να γίνει αρχηγός της Ν.Δ. χρειάστηκε να συνωμοτήσει με τον κ. Σαμαρά ώστε να οδηγήσει την πρώτη ψηφοφορία σε φιάσκο και να αποτρέψει την βέβαιη τότε εκλογή του κ. Μειμαράκη.

Επίσης, αν ποτέ καταφέρει να πετύχει έστω κατ’ ελάχιστο την αναγνώριση και την αποδοχή που έχει ο Αλέξης Τσίπρας ως ηγέτης, τόσο στο κόμμα του όσο και διεθνώς, τότε να μας κάνει υποδείξεις.

Υ.Γ. Ας μην ξεχάσει σήμερα που θα συναντήσει την Α. Μέρκελ που έχει εκλεγεί και επανεκλεγεί από το Συνέδριο του κόμματός της, να της πει ότι είναι κολλημένη στην καρέκλα και αρνείται την κρίση των πολλών».