Τα βρήκαν κυβέρνηση-Cosco για το master plan του ΟΛΠ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Αύξηση της απασχόλησης στον Πειραιά, τόσο στον τομέα κατασκευής έργων όσο και στη λειτουργία του λιμανιού με νέες επενδύσεις αναμένεται να επιφέρει η συμφωνία κυβέρνησης – Cosco για το αναδιατυπωμένο master plan του ΟΛΠ το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο Παρασκευή.

Η κατασκευή εμπορικού κέντρου που είχε προκαλέσει αντιδράσεις  από του τοπικούς φορείς του Πειραιά, τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί αλλά  επιλέχθηκε ως λύση να κατασκευαστεί και να λειτουργεί στη ζώνη εισόδου του λιμένα κρουαζιερόπλοιων, μόνο για τους τουρίστες. Ωστόσο θα έχει τη μισή επιφάνεια γύρω στα 20.000 τετραγωνικά μέτρα από τα περίπου 40.000 τ.μ. σε σχέση με το αρχικό σχέδιο.

Επιπλέον, στο κείμενο δεν γίνεται καμία αναφορά  της λέξης «ναυπηγείο», που ήταν και το σημείο διαφωνιών με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται λόγος για ανάπτυξη της «ναυπηγοεπισκευής», που ούτως ή άλλως, είναι μέσα στις υποχρεώσεις της Cosco.

Μόλις κατατεθεί το master plan, το επόμενο βήμα είναι η προωθησή του  στην ΕΣΑΛ, προκειμένου τα μέλη της να μελετήσουν και να εγκρίνουν το σχέδιο.

Mε τη νέα επένδυση για την κατασκευή τέταρτης προβλήτας εμπορευματοκιβωτίων που εντάχθηκε στο επενδυτικό σχέδιο, η ετήσια δυναμικότητα του Πειραιά θα βρεθεί πάνω από τα 10 εκατομμύρια TEU.

Εκτός από την πρόσθετη επένδυση για την κατασκευή της προβλήτας που ανεβάζει το συνολικό επενδυτικό σχέδιο της κινεζικής COSCO στα 800 εκατ. ευρώ το αναθεωρημένο master plan του ΟΛΠ περιλαμβάνει και μία άλλη σημαντική αλλαγή.