Μητσοτάκης: Έκτακτο ΚΥΣΕΑ αύριο για το προσφυγικό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Έντονη ανησυχία προκαλεί στην κυβέρνηση η αύξηση των προσφυγικών ροών προς τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες. Είναι ενδεικτικό ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε εκτάκτως για αύριο ΚΥΣΕΑ που θα ασχοληθεί αποκλειστικά μ’ αυτό το θέμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μαξίμου: «Αύριο Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019, στις 11.00 θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), με αντικείμενο την αύξηση των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών».

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι και η διαμαρτυρία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια προς τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα. Ο κ. Δένδιας  κάλεσε εκτάκτως στο υπουργείο Εξωτερικών τον Τούρκο πρέσβη, προκειμένου να του εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της Ελλάδας για την αύξηση των ροών μεταναστών από την Τουρκία, η οποία κορυφώθηκε με τη χθεσινή πρωτόγνωρη μαζική άφιξη άνω των 500 μεταναστών στη Λέσβο.

Από πλευράς του, ο Τούρκος πρέσβης, είπε ότι θα ενημερώσει σχετικά τις Αρχές του και διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην Κοινή Δήλωση και η πολιτική της εν προκειμένω δεν έχει αλλάξει.