Συναγερμός για τον κυκλώνα Ντόριαν στις ΗΠΑ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τη νοτιοανατολική ακτή των ΗΠΑ, αναμένεται να πλήξει την Δευτέρα ο κυκλώνας  Ντόριαν. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ματαίωσε την προγραμματισμένη επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στην Πολωνία, λόγω της έλευσης του “Ντόριαν”.

Σε κατάσταση  έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν τμήματα της Πολιτείας, που γειτονεύει με τη Φλόριντα, καθώς πλησιάζει στην περιοχή ο κυκλώνας.

Μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο κυκλώνας Ντόριαν ενδέχεται όταν πλήξει περιοχές στις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ να έχει ενισχυθεί στην κατηγορία 4, τη δεύτερη ισχυρότερη στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον.

Αυτή τη στιγμή, ο κυκλώνας Ντόριαν κατατάσσεται στην κατηγορία 1 και κινείται προς τις Μπαχάμες. Η απόφαση για έκτακτη ανάγκη αφορά τις 12 από τις 159 Κομητείες της Τζόρτζιας.
Η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης επιτρέπει την ευρύτερη κινητοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών της Πολιτείας, αλλά και τη δυνητική καταφυγή στη βοήθεια του ομοσπονδιακού Κράτους.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντας ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε ήδη κηρύξει σε 26 Κομητείες σε ολόκληρη την Πολιτεία.