ΕΝΦΙΑ: Μεσοσταθμική μείωση 22% στα μέχρι τώρα εκκαθαριστικά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ανάσες στην μεσαία τάξη δίνουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2019 που άρχισαν να αναρτώνται από το απόγευμα τις Παρασκευής στους προσωπικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων.
Η μείωση του ΕΝΦΙΑ φθάνει το 30% για τους μικροϊδιοκτήτες και τη μεσαία τάξη ενώ ανέρχεται σε 10% για ακίνητη περιουσία μεγαλύτερης αξίας.

Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τονίζει: «τα νέα εκκαθαριστικά είναι μειωμένα μεσοσταθμικά κατά 22%. Υλοποιούμε βήμα-βήμα τις δεσμεύσεις μας με οικονομική αποτελεσματικότητα και κοινωνική ευαισθησία».

Νωρίτερα το πρωί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Θεσσαλονίκη, όπου συνομίλησε με παραγωγικούς φορείς, προανήγγειλε ότι σε λίγες μέρες οι Έλληνες φορολογούμενοι θα δουν μεσοσταθμική μείωση κατά 22% στον ΕΝΦΙΑ. Για την ομιλία του στα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ στις 7 Σεπτεμβρίου τόνισε ότι θα παρουσιάσει ένα συνολικό σχέδιο στον ελληνικό λαό και μια συνεκτική στρατηγική για τη Βόρεια Ελλάδα στην οποία η Θεσσαλονίκη θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.