Ισχυρότερη Ελληνική παρουσία στα όργανα του ΙΜΟ θα ζητήσει ο Πλακιωτάκης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στο Λονδίνο θα βρεθεί την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019 ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, προκειμένου να έχει σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων.

Συγκεκριμένα την Τρίτη ο κ. Πλακιωτάκης θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) κ. Kitack Lim.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, ο κ. Πλακιωτάκης θα συναντηθεί ε την Υφυπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου και αρμόδια για θέματα ναυτιλίας κ. Nusrat Ghani.

Στην διάρκεια των συναντήσεων αυτών θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ ο κ. Πλακιωτάκης θα παρουσιάσει τις θέσεις της κυβέρνησης τόσο σε καίρια ζητήματα της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας, όσο και σε θέματα που αφορούν στην διμερή συνεργασία της Ελλάδος και της Μεγάλης Βρετανίας στο ναυτιλιακό τομέα.

Αναλυτικότερα κατά την διάρκεια ο κ. Πλακιωτάκης κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Γενικό Γραμματέα του ΙΜΟ θα συζητήσει τέσσερα θέματα.

– Το πρώτο θέμα έχει να κάνει με την ενίσχυση και την προώθηση του διεθνούς ρόλου του ΙΜΟ.

– Το δεύτερο με τα μέτρα που λαμβάνονται για την μείωση των αερίων ρύπων από τα πλοία.

– Το τρίτο με την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των διεθνών συμβάσεων του ΙΜΟ και

– Το τέταρτο με εντονότερη παρουσία της Ελλάδος στα θεσμικά όργανα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού σε επίπεδο Προέδρου ή Αντιπροέδρου στο Συμβούλιο του ΙΜΟ ή στις επιτροπές του.

Όσον αφορά την συνάντηση του με τον Υφυπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου και αρμόδια για θέματα ναυτιλίας κυρία Νουσράτ Γκανί, ο κ. Πλακιωτάκης θα συζητήσει μαζί της τα εξής θέματα :

– Τις διμερείς ναυτιλιακές σχέσεις Ελλάδος – Ηνωμένου Βασιλείου μετά την έξοδο του από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

– Θέματα εκπαίδευσης ναυτικών στην προοπτική της αμοιβαίας αναγνώρισης των αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας μεταξύ Ελλάδος και Αγγλίας.

– Την συνεργασία των δύο κρατών στο πλαίσιο των εκλογών στον ΙΜΟ για την ανάδειξη του νέου Συμβουλίου.

– Την ανάπτυξη κοινών θέσεων για την περιβαλλοντική νομοθεσία του ΙΜΟ, και

– Τις επενδυτικές ευκαιρίες που διανοίγονται στον λιμενικό τομέα στην Ελλάδα.