Κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Από χθες που έχουν αναρτηθεί τα καινούργια εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, άρχισε νέα κόντρα μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σπεύδει να υπενθυμίσει ότι επί των ημερών του ψηφίστηκαν οι μειώσεις και να επιτεθεί στον κ. Μητσοτάκη καλώντας τον να αφήσει τους πανηγυρισμούς και να βρει τρόπο ώστε να γίνουν εφικτές οι ελαφρύνσεις που έχει ανάγκη η κοινωνία.

Οι κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν κανένα απαντούν κυβερνητικές πηγές και η κόντρα συνεχίζεται.

«Ο κ. Μητσοτάκης θριαμβολογεί σήμερα για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Υπενθυμίζουμε ότι ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που την είχε ψηφίσει ήδη από τα τέλη του 2018. Τότε η ΝΔ χαρακτήριζε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης “παροχολογία” και “δημοσιονομικό εκτροχιασμό”», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

«Η μόνη σπουδή του κ. Μητσοτάκη ήταν να προβλέψει μείωση του ΕΝΦΙΑ για τις μεγάλες ιδιοκτησίες, ακόμα και άνω του 1 εκατ. ευρώ. Και για να κάνει αυτές τις μειώσεις στους μεγαλοϊδιοκτήτες, η ΝΔ αρνήθηκε στη Βουλή να υπερψηφίσει δύο τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες προέβλεπαν πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των μικρών νησιών και μεγαλύτερες μειώσεις σε περιουσίες έως 500.000 ευρώ».

«Αντί λοιπόν να αναλώνεται σε πανηγυρισμούς, καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης να σκεφτεί κάποιον τρόπο ώστε να γίνουν εφικτές το επόμενο διάστημα οι ελαφρύνσεις που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Ο προϋπολογισμός του 2020 έρχεται. Μετά την αδυναμία του να προχωρήσει σε μείωση πλεονασμάτων, όπως είχε υποσχεθεί, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και τον λογαριασμό των επιλογών του θα τον πληρώσει ο ελληνικός λαός», αναφέρει ο κ. Χαρίτσης.

Περαστικά εύχονται στον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητικές πηγές

«Όλοι οι πολίτες είδαν στους λογαριασμούς τους μείωση του ΕΝΦΙΑ. Οι κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Περαστικά!», είναι το σχόλιο κυβερνητικών πηγών στην δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΝΦΙΑ.