Λέσβος: Αναχωρούν αύριο 1.500 αιτούντες άσυλο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Συνεχίζονται οι αυξημένες ροές μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο και η κυβέρνηση σπεύδει να απομακρύνει από το νησί 1.500 άτομα.

Συγκεκριμένα, μετά την ταυτόχρονη άφιξη 547 ατόμων το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, χθες Σάββατο, σε ακτές της Λέσβου έφτασαν 88 άτομα ενώ σήμερα από το πρωί έχουν αποβιβαστεί άλλοι 220.

Ήδη οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας συγκεντρώνουν τους αιτούντες άσυλο που θα μετακινηθούν στην Αθήνα, σύμφωνα με λίστες που καταρτίσθηκαν.

Η μετακίνηση θα γίνει σε δυο δόσεις, με ναυλωμένα πλοία τύπου καταμαράν, μία 650 ατόμων νωρίς αύριο Δευτέρα το πρωί και μια το μεσημέρι.

Απάντηση υπ. Προστασίας του Πολίτη στον ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ, σε μακροσκελή απάντησή του το υπ. Προστασίας του Πολίτη, κάνει λόγο για ανακρίβειες, θράσος και παχιά λόγια, στη σκληρή κριτική που άσκησε η αξιωματική αντιπολίτευση στα μέτρα που εξήγγειλε χθες μετά το ΚΥΣΕΑ η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα έγινε hot spot για μετανάστες και δίκτυα διακινητών, οι άνθρωποι στοιβάζονται, εγκλωβίζονται επί μακρόν σε θλιβερά στρατόπεδα ωραιοποιημένων ονομασιών όπως «δομές φιλοξενίας» και «κέντρα υποδοχής», ενώ το σύστημα διαχείρισης είναι ανύπαρκτο, με άγνωστο αριθμό παρανόμως διαμενόντων στη χώρα, με σύνορα «σουρωτήρι», χωρίς βασικές υποδομές και τεχνολογικά εργαλεία διαχείρισης/εποπτείας των θαλάσσιων ροών, με ανθρώπους ευάλωτους που καταλήγουν να γίνονται έρμαια των εγκληματικών οργανώσεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ