Διάγγελμα Τζόνσον: “Θα κόψουν τα πόδια της Βρετανίας οι βουλευτές που στηρίζουν τον Κόρμπιν”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σε διάγγελμα που απηύθυνε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έξω από την Downing Street υπογράμμισε την αναγκαιότητα οι βουλευτές του βρετανικού κοινοβουλίου να ψηφίσουν κατά της ανούσιας – όπως την χαρακτήρισε – καθυστέρησης που προτείνει ο Τζέρεμι Κόρμπιν. Επίσης, τόνισε ότι σημειώνεται πρόοδος με τις Βρυξέλλες για το Brexit.

«Δεν θέλω εκλογές, ούτε εσείς θέλετε εκλογές», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται για κανένα λόγο να ζητήσω από τις Βρυξέλλες να καθυστερήσουν το Brexit».

“Τις τελευταίες μέρες οι ευκαιρίες για να καταλήξουμε σε συμφωνία με την Ε.Ε. αυξάνονται καθώς οι Ευρωπαίοι «βλέπουν ότι θέλουμε συμφωνία», είπε ο Τζόνσον μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού του συμβουλίου, το οποίο επιχείρησε να διαμορφώσει την στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση στην περίπτωση που οι βουλευτές επιχειρήσουν να καταψηφίσουν
την κυβέρνηση για να προωθήσουν την νομοθετική τους πρωτοβουλία για το Brexit

«Ενα πράγμα που μας κρατά πίσω στις συζητήσεις στις Βρυξέλλες είναι η πιθανότητα οι βουλευτές να ψηφίσουν άλλη μια ανούσια καθυστέρηση στηρίζοντας τον ηγέτη των Εργατικών. Ελπίζω αυτό να μη συμβεί, αλλά αν το κάνουν θα “κόψουν τα πόδια” της Βρετανίας», τόνισε ο Τζόνσον.
«Θέλω να δείξω τους φίλους μας στις Βρυξέλλες ότι είμαστε ενωμένοι επί του στόχου μας», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας ότι καλεί τους βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνηση κατά του Κόρμπιν.

Πάντως, με βάση ανταπόκριση από το BBC και την Laura Kuenssberg, σε περίπτωση που η κυβέρνηση «ηττηθεί» αναμένεται να προκηρυχθούν εκλογές στις 14 Οκτωβρίου πριν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση στις 31 Οκτωβρίου.