Ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στη Μ. Βρετανία “βλέπουν” Sun και BBC

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σε περίπτωση που η Βουλή των Κοινοτήτων εγκρίνει νόμο που να εμποδίζει την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ενδέχεται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Sun

Όπως αναφέρει η Sun η διεξαγωγή τους αναμένεται πριν τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι προγραμματισμένη για τις 17 Οκτωβρίου.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, αναφέρει το δημοσίευμα, θεωρεί ότι εφόσον ηττηθεί κοινοβουλευτικά από όσους είναι υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη, θα χρειαστεί νωπή εντολή για να διεκδικήσει μια νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η επικεφαλής του τμήματος πολιτικού ρεπορτάζ του BBC Λόρα Κούενσμπεργκ η οποία σε ανάλυσή της αναφέρει: “Ένας πρωθυπουργός που είναι έτοιμος να εγκαταλείψει την πολύ μικρή πλειοψηφία του ακούγεται ως ένας πρωθυπουργός που είναι έτοιμος να προκηρύξει εκλογές, αν παραστεί η ανάγκη. Δεν είναι καθόλου βέβαιο, αλλά δεν είναι απίθανο, εντός ημερών, να μας ζητηθεί να πάμε ξανά στις κάλπες“.