Πειραιάς: Έργο πνοής με την επέκταση του cruise terminal από την ΤΕΚΑΛ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ένα από τα μεγαλύτερα λιμενικά έργα στη Μεσόγειο, η επέκταση του προβλήτα κρουαζιερόπλοιων του ΟΛΠ ώστε να  υποδέχεται και να εξυπηρετεί ταυτόχρονα ακόμη τέσσερα κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς, μπαίνει στη φάση της υλοποίησης μετά την μοναδική προσφορά που κατέθεσε η ΤΕΚΑΛ ύψους 103 εκατ. ευρώ +ΦΠΑ.

Το έργο είχε απασχολήσει στο παρελθόν το Συμβούλιο της Επικρατείας εξαιτίας του ενδιαφέροντος από ελληνικούς ομίλους οι οποίοι τελικά δεν κατέθεσαν προσφορές με αποτέλεσμα η ΤΕΚΑΛ με την ολοκλήρωση του τυπικού της διαδικασίας να ανακηρυχτεί και επίσημα ανάδοχος του έργου.
Η επέκταση που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022, και υποστηρίζεται από το ΕΣΠΑ 2014-20, βελτιώνει ουσιαστικά τη δυναμικότητα του cruise terminal του ΟΛΠ αλλά ανοίγει και επενδυτικούς ορίζοντες καθώς ο ΟΛΠ στο master plan που κατέθεσε δίνει μεγάλη βάση στην υποστήριξη της κρουαζιέρας.
Να σημειωθεί ότι η ΤΕΚΑΛ είναι εξαιρετικά αξιόπιστη εταιρεία καθώς στα περισσότερα έργα που έχει αναλάβει όπως αυτό της  παράδοσης του τρίτου προβλήτα αλλά και τις αναβαθμίσεις άλλων λιμενικών εγκαταστάσεων παρέδωσε τα έργα προ της λήξης των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.