Την έκπληξη έκανε στην Έκθεση Βιβλίου στο Ζάππειο η “Κοντυλένια του νησιού”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Το ενδιαφέρον του κοινού στην έκθεση βιβλίου που διεξάγεται αυτές τις μέρες, στο κέντρο της Αθήνας, στο Ζάππειο,  προσέλκυσε  “Η Κοντυλένια του νησιού” (εκδόσεις Ωκεανός),  της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη.

Πρόκειται για την καταξιωμένη δημοσιογράφο και συγγραφέα που ζει στο Μόντρεαλ, αλλά ποτέ δεν ξεχνά τις ρίζες της. Αυτή τη φορά, εντυπωσιάζει με το τελευταίο συγγραφικό της έργο, το οποίο παρουσιάστηκε χθες στο Ζάππειο, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο και πραγματικά έγινε αποδεκτό, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, από τους επισκέπτες της Έκθεσης.

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο περίπτερο του Ωκεανού για να παραστεί στην  υπαίθρια τελετή της υπογραφής του μυθιστορήματος «Η Κοντυλένια του Νησιού», προκειμένου να τιμήσουν την ομογενή συγγραφέα Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη.

Εκπρόσωποι της ελληνικής παροικίας του Μόντρεαλ, δημοσιογράφοι αλλά και φίλοι της συγγραφέως από όλη την Ελλάδα παραβρέθηκαν την Κυριακή στο Ζάππειο για να συμμετάσχουν  στο εντυπωσιακό “ταξίδι” της Κοντυλένιας του Νησιού που ξεκίνησε τον Μάιο διαγράφοντας ανοδική πορεία.

Όπως δήλωσε η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη: «Είμαι πραγματικά συγκινημένη που βλέπω τόσο κόσμο από τη Λευκάδα, το Μόντρεαλ, την οικογένεια και τη δημοσιογραφική παρέα να βρίσκονται στο Ζάππειο για να μοιραστούν μαζί μου τη συγκίνηση της έκδοσης ενός μυθιστορήματος, που διατρέχει την ομορφιά μιας γυναίκας, τη Κοντυλένιας αλλά και την ομορφιά του νησιού μου, της Λευκάδας και του Μεγανησιού.

Τα συναισθήματα είναι άπειρα αλλά καθώς το μάτι αγκαλιάζει τους εκλεκτούς καλεσμένους μου, που με ακολουθούν σε όλη τη συγγραφική πορεία μου κάνοντας την μοναχική δουλειά της συγγραφής να γίνεται ένα αγαπητικό πάρτι».

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επιτυχία του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου, τονίζοντας: « Με μεγάλη χαρά βλέπω τη μεγάλη κοσμοσυρροή στο χώρο του βιβλίου την 1η Σεπτεμβρίου, μέρα επιστροφής από τις διακοπές. Άνθρωποι όλων των ηλικιών έχουν έρθει από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Αττικής για να γνωρίσουν συγγραφείς, να αγοράσουν τα βιβλία τους και να συμμετάσχουν σε αυτή την πολιτιστική εκδήλωση που ενισχύει τη διάδοση της ανάγνωσης στους χαλεπούς καιρούς της ηλεκτρονικής προσήλωσης.

Η μαζική συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βιβλίου δείχνει πως οι Έλληνες έχουν σχέση αγάπης με το βιβλίο. Επίσης, αυτή η μαζική προσέλευση του κόσμου με παραπέμπει στις προς της κρίσης εποχές κι αυτό είναι δείγμα ανάκαμψης».

Η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη ευχαρίστησε την ομάδα του Bookia για την εκτενή και «χωρίς αγκυλώσεις», όπως είπε, για την κάλυψη του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ Νικόλας Παγώνης, ο εκπρόσωπος της ΑΧΕΠΑ Καναδά Ξενοφώντας Σκουφάρας, η επιχειρηματίας Ρούλα Κυριακού, μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων Μόντρεαλ, οι σκηνοθέτες Νικαίτη Κοντούρη και Τόμυ Σκλάβος, η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων Νίκη Αμπατζή, φιλόλογοι, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες από την Ελλάδα.

Σημειώνεται  ότι η Κοντυλένια του Νησιού θα ανεβεί σε θεατρική παράσταση στο Τορόντο 8,9 Φεβρουαρίου και στο Μόντρεαλ 16 Φεβρουαρίου 2020 σε  σκηνοθεσία της Νάνσυ Αθανς-Μυλωνάς, ενώ τη μουσική της παράστασης και ερμηνεία των τραγουδιών έχει αναλάβει η μουσικός και αρχιτέκτων Πάττυ Καλού.