Παρέμβαση Τσίπρα για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η τουλάχιστον αφελής πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη για το δανεισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα» αναφέρει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε δήλωση του, «επιτρέπει στο Βρετανικό Μουσείο να εμφανίζεται σήμερα ως νόμιμος ιδιοκτήτης τους», εμφανιζόμενος εντελώς αντίθετος στην πρόταση που έκανε ο Πρωθυπουργός για δανεισμό των γλυπτών εν όψει των εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από το 1821.

 

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας προτείνει στην κυβέρνηση να ζητήσει, με την στήριξη όλων των κομμάτων, την οριστική επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

Η τουλάχιστον αφελής πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη για το δανεισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα, επιτρέπει στο Βρετανικό Μουσείο να εμφανίζεται σήμερα ως νόμιμος ιδιοκτήτης τους.

Επειδή, όμως, τα θέματα της υπεράσπισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι σημαντικότερα της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης, δε θα σταθώ στην αστοχία της κυβέρνησης.

Θα την καλέσω όμως να σταματήσει να ρίχνει νερό στο μύλο των Βρετανών και αντί επιστολών δανεισμού προς το Μουσείο να ζητήσει, επ’ αφορμή των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση και με την στήριξη όλων μας, την οριστική επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.