ΣΤΕ: Έχασε και την δεύτερη δίκη η Βασιλική Θάνου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Εκδόθηκε σήμερα η απόφαση του Τμήματος Αναστολών του Ανωτάτου Δικαστηρίου που συνεδρίασε σε σχηματισμό Ολομέλειας με Πρόεδρο την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Δημήτριο Εμμανουηλίδη, απέρριψε τις αιτήσεις αναστολών της κ. Θάνου. Με την ίδια απόφαση απέρριψε και την αίτηση της τέως αντιπρόεδρου της ανεξάρτητης αρχής και πρώην συμβούλου του Νίκου Παππά Άννας Νάκου, αλλά και των δυο μελών της Επιτροπής Νικολάου Ζευγώλη και Ιωάννη Παύλοβιτς .

Η Βασιλική Θάνου και οι συνεργάτες της που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ ζητούσαν να παραμείνουν στη θέση τους, υποστηρίζοντας ότι η απομάκρυνσή τους με την θεσμοθέτηση συγκεκριμένων ασυμβίβαστων είναι φωτογραφικού τύπου και αντίθετη με την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία. Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση που ψήφισε η παρούσα Βουλή χαρακτήρισε ασυμβίβαστο για την πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού να έχουν θητεύσει σε πολιτικά γραφεία υπουργών.

Η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού η οποία είχε διατελέσει και επικεφαλής του νομικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, είχε επίσης χάσει στις 22 Αυγούστου και την προσωρινή διαταγή που είχε ζητήσει. Τότε το αίτημά της είχε απορρίψει ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Μιχάλης Πικραμένος.

Στις 6 Δεκεμβρίου 2019, έχει προσδιοριστεί η συζήτηση των κυρίων αιτήσεων ακυρώσεως των τεσσάρων, ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.