Ανάρμοστη και προσβλητική δήλωση στελέχους της ΝΔ σε πρόσφυγα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Χαμός ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από την  διαδικτυακή  κόντρα στελέχους της ΝΔ με πρόσφυγα που βρίσκεται φιλοξενούμενος στη χώρα μας.

Η διαμάχη ξέσπασε στο Twitter με πρωταγωνιστή τον Θεόδωρο Γιάνναρο, μέλος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην διοικητή του νοσοκομείου «Ελπίς, ο οποίος αποκάλεσε πρόσφυγα «πίθηκο»  και φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Ο Θεόδωρος Γιάνναρος, » απάντησε σε ποστ του Arash Hampay, πρόσφυγα από το Ιράν που ζει στην Ελλάδα, ο οποίος έγραφε στα Αγγλικά:

«Φασίστες, είμαι εντάξει στη νέα μου πατρίδα, θα συνεχίζω τις δράσεις για να αλλάξω την πόλη μου. Η πόλη μας πρέπει να καθαρίσει από τον φασισμό».

Στο tweet του το στέλεχος της ΝΔ έγραψε: «Θα πας εκεί από όπου ήρθες, πίθηκε».

Λίγο αργότερα, με νέο του ποστάρισμα, έγραψε: «Δεν θα έπρεπε το ζώο αυτό που έρχεται ως συριζοκαλεσμένος, μόλις φθάνει βγάζει σελφι με το iPhone του, μας βρίζει χυδαία & ονομάζει την Ελλάδα… νέα πατρίδα του; Εγώ την πατρίδα μου δεν τη χαραμίζω για αποβράσματα! Κυκλοφορήσετε τη φώτο, να βρεθεί; να τα πει αυτά στην αστυνομία!».

Οι  απαντήσεις του κ. Γιάνναρου προκάλεσαν πληθώρα αντιδράσεων με τον ίδιο ωστόσο να δικαιολογεί τη στάση του γράφοντας πως «αποκάλεσα πίθηκο αυτόν τον τύπο που μας απεκάλεσε φασίστες, προφανώς για να μην πω κάτι που το επίπεδό μου δεν θα το επέτρεπε και οι “αλληλέγγυοι” το έκαναν θέμα! Κατά την άποψή τους, θα μας βρίζουν χυδαία και εμείς απλά θα το καταπίνουμε!».