Ενδιαφέρον Μαρινάκη για τη Forthnet

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τραπεζικές πηγές επιβεβαιώνουν την κατάθεση πρότασης από την πλευρά Μαρινάκη για την απόκτηση του προς πώληση πλειοψηφικού πακέτου της Forthnet και αναφέρουν πως στην παρούσα φάση το ζήτημα βρίσκεται σε φάση συζητήσεων.

Επισημαίνουν ότι η πρόταση της πλευράς Μαρινάκη αξιολογείται “με ενδιαφέρον”, καθώς διαφοροποιείται σημαντικά από αυτή που είχε εμφανιστεί να είχε καταθέσει ο προηγούμενος ενδιαφερόμενος, το σχήμα Antenna Group – Blackstone, το οποίο διενέργησε προ τριμήνου confirmatory due diligence (οικονομικός, νομικός και λειτουργικός έλεγχος) στη Forthnet.

Η πλευρά Antenna Group – Blackstone, έπειτα από την απόσυρση του ενδιαφέροντος των Vodafone-Wind, στο πλαίσιο του διαγωνισμού πώλησης του συνόλου της έκθεσης που κατέχουν οι πιστώτριες τράπεζες στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, είχαν ξεκινήσει επισήμως διαδικασίες συζητήσεων με τη Nomura, σύμβουλο πώλησης, και τις τράπεζες.

Μάλιστα, είχαν φθάσει στο σημείο να πραγματοποιήσουν σχετικές επαφές με προμηθευτές (παρόχους δορυφορικών υπηρεσιών, τηλεπικοινωνιακού υλικού κ.α.) της Forthnet, μεταξύ των οποίων την Eutelsat Communictions και άλλους.

Η πρόταση που διατυπώθηκε από το σχήμα Antenna Group – Blackstone δεν φάνηκε να ικανοποιεί τις πιστώτριες τράπεζες, κάτι που έφερε στο προσκήνιο τις πληροφορίες περί ενδιαφέροντος του ομίλου Μαρινάκη.