Γουίλμπουρ Ρος: “Η κυβέρνηση θα τηρήσει αποφασιστικά τις μεταρρυθμίσεις”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Εντυπωσιασμένος από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με αφορμή τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η κυβέρνηση καταλαβαίνει τι χρειάζεται η Ελλάδα» είπε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ μετά την συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

«Ήδη προχωρούν σε μείωση φόρων, αντιμετωπίζουν προβλήματα ψηφιακής διακυβέρνησης» είπε ο Γουίλμπουρ Ρος, προσθέτοντας ότι από τις συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Κυριάκο Πιερακάκη, «αντελήφθην ότι στην ελληνική κυβέρνηση υπάρχει η αίσθηση του επείγοντος στην εφαρμογή των πολιτικών».

«Τα περισσότερα μέλη της σημερινής κυβέρνησης προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα» παρατήρησε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, σημειώνοντας ότι εκ των πραγμάτων είναι προσανατολισμένοι στην επίτευξη συγκεκριμένων στόχων σε προσδιορισμένο χρονικό διάστημα.

Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της αδειοδότησης του καζίνο στο πρώην Ελληνικό, ο κ. Ρος επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα μεταρρυθμίσεων.