Ι. Πλακιωτάκης: “Εξετάζουμε μέτρα για να μην αυξηθούν τα εισιτήρια”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Για την  επερχόμενη αύξηση των ακτοπλοικών εισιτηρίων λόγω της ανόδου των τιμών στα καύσιμα από 1ης Ιανουαρίου (χρήση καυσίμων με χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο) αλλά και και για τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να μην υπάρξει σημαντική επιβάρυνση για τους επιβάτες μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο με σημαντικές εξελίξεις από 1η Ιανουαρίου 2020. Μας απασχολεί η επάρκεια και η ασφάλεια του καυσίμου αλλά και η επιβάρυνση που θα είναι περίπου 200 ευρώ ανά τόνο. Αν δεν ληφθούν μέτρα σίγουρα θα υπάρχει αύξηση ακτοπλοικων εισιτηρίων» εξήγησε ο κ. Πλακιωτάκης ο οποίος την Τετάρτη βρέθηκε στο Λονδίνο όπου συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), Κίτακ Λιμ.

«Είμαστε σε επαφή με τα θεσμικά όργανα της ακτοπλοΐας ώστε να μην έχουμε αυξήσεις. Επεξεργαζόμαστε λύσεις γιατί δεν θέλουμε να επωμιστεί το κόστος ο Έλληνας πολίτης. Μια λύση είναι η μείωση του ΦΠΑ» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Ειδικά, δε, για το νέο πλαίσιο των αγόνων γραμμών ο υπουργός Ναυτιλίας διευκρίνισε ότι «θα προβλέπει καλύτερα πλοία και πλοίο αντικατάστασης» ενώ οι άγονες γραμμές «θα χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και όχι από τον προϋπολογισμό του υπ. Ναυτιλίας».

Ακούστε τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας στον ΘΕΜΑ 104,6