Με “ούρειο άνεμο” η κυβέρνηση στη ΔΕΘ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και το  θετικό κλίμα ενισχύεται ακόμη περισσότερο, μετά την  άποψη που  εξέφρασε η μέλλουσα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Μία άποψη που έδωσε μεγάλη ικανοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου, μιας και η Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια ακρόασής της ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, υπερασπίστηκε την αναγκαιότητα  επανεξέτασης του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά 3,5%.

Κυβερνητικοί κύκλοι κάνουν λόγο ότι πλέον το στοίχημα της αξιοπιστίας της κυβέρνησης στο εξωτερικό κερδίζει συνεχώς έδαφος και ότι αποδίδει η στρατηγική με στόχο την αλλαγή του αφηγήματος για τη χώρα.

“Ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα ξεπερνά οριστικά την κρίση και ότι περνάμε από τη διπλωματία της επαιτείας, στη διπλωματία της αξιοπιστίας”, ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, στη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζεται  για την ομιλία του, το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, ο οποίος αναμένεται να θέσει επί τάπητος το σχέδιο για την  “ανάπτυξη για όλους”. Στο οπλοστάσιό του έχει τις εξελίξεις για το ξεμπλοκάρισμα τριών μεγάλων επενδύσεων. Πρόκειται για την έγκριση του  master plan της Cosco στον Πειραιά, το Ελληνικό  και την επένδυση της “Ελληνικός Χρυσός” στη Χαλκιδική.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να  περιγράψει το αναπτυξιακό πλαίσιο και τα οφέλη που θα φέρει για όλους του Έλληνες. Στόχος είναι η ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη, που θα αυξάνει τον παραγόμενο πλούτο, σε συνδυασμό με πολιτικές που διασφαλίζουν τη δίκαιη κατανομή του. Επιδιώκουμε την προσέλκυση νέων επενδύσεων, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας”, σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Πέρα από τις ανακοινώσεις για τις τομές στην πολιτική για τις επιχειρήσεις, ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται, να ανακοινώσει τις φοροελαφρύνσεις για  ελληνικά νοικοκυριά.

Σύμφωνα άλλωστε με τα όσα διατείνονται κυβερνητικοί παράγοντες, τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ είναι:

-Μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% για εισοδήματα του 2019

.-Μείωση φορολογίας μερισμάτων στο 5%.

-Μείωση εισαγωγικού συντελεστή στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ για εισοδήματα του 2020.