Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου εγκαινίασε σήμερα τη νέα μονάδα Ενέσιμων Βραδείας Αποδέσμευσης του ελληνικού φαρμακευτικού Ομίλου Pharmathen
Στο πλαίσιο της τελετής των εγκαινίων, η εταιρεία παρουσίασε το επενδυτικό της πλάνο συνολικού ύψους άνω των 250 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία, σε συνέχεια μάλιστα του επενδυτικού πακέτου των 200 εκατ. ευρώ που έχει ήδη διαθέσει σε έρευνα και ανάπτυξη τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Η νέα πρωτοποριακή μονάδα είναι μια από τις πλέον σύγχρονες μονάδες παραγωγής φαρμάκων παγκοσμίως και αποτελεί μέρος του εργοστασίου που λειτουργεί η Pharmathen στις Σάπες του Νομού Ροδόπης από το 2010, με συνολική ετήσια παραγωγή που φτάνει τα 3 δις. δισκία και τα 2 δις. κάψουλες.
Η Pharmathen ιδρύθηκε το 1969 και πενήντα χρόνια μετά έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες ερευνητικές φαρμακευτικές εταιρείες της Ευρώπης που επενδύει στην Ελλάδα 40εκ ευρώ ετησίως σε έρευνα νέων φαρμακευτικών προϊόντων.