Χατζηδάκης: Πλήρης και άμεση απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Πρόθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι «να απελευθερώσουμε πλήρως, χωρίς καθυστερήσεις, την αγορά της ενέργειας, να ακολουθήσουμε τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές, να πάμε το συντομότερο δυνατό σε αυτό που ξέρουν οι μύστες της αγοράς ενέργειας, στο Τarget model» είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, στη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου της ELPEDISON στην 84η ΔΕΘ, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση καλύτερων υπηρεσιών και καλύτερων τιμών για τη βιομηχανία και τον απλό καταναλωτή.

Όλες οι επιχειρήσεις στον χώρο της ενέργειας και ειδικότερα στον χώρο του ηλεκτρισμού «είναι δικές μας επιχειρήσεις» είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος, «γιατί δημιουργούν σχέσεις εργασίας για τους Έλληνες εργαζόμενους και γιατί εξυπηρετούν τους καταναλωτές. Συμβάλλουν στην ανάπτυξη και σε μία καλύτερη ποιότητα ζωής». Γι’ αυτό είμαι εδώ, για να πω ότι είμαι υπουργός αρμόδιος για όλες τις επιχειρήσεις που είναι στον χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας και με την παρουσία μου θέλω να ενθαρρύνω την ELPEDISON να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της και όσον αφορά στις επενδύσεις, αλλά και στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα της ΔΕΗ: «Όπως ξεκίνησε η θητεία μου, ο κόσμος νομίζει ότι είμαι περίπου υπουργός ΔΕΗ. Η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να κινηθούμε γρήγορα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ΔΕΗ, γιατί το πρόβλημά της, λόγω της υφής της επιχείρησης, θα μπορούσε να καταστεί πρόβλημα για την εθνική οικονομία συνολικά» επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η ELPEDISON, αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ δύο «κολοσσών» στον τομέα της Ενέργειας, των Ομίλων ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΕΛΠΕ-0,54% και EDISON, είναι «η πρώτη εταιρεία η οποία έστησε μονάδες συνδυασμένου κύκλου στην Ελλάδα», όπως ανέφερε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «έχει το 5% της εγκατεστημένης ισχύος και ουσιαστικά της παραγωγής. Οι πελάτες μας έχουν φτάσει τους 170.000 και μάλλον είμαστε οι πρώτοι μετά τη ΔΕΗ. Διακινούμε το 10% του αερίου στην Ελλάδα και για φέτος το 15% του LNG» υπογράμμισε ο κ. Ζαχαριάδης.

Υπενθύμισε ότι η ELPEDISON παρέχει στους πελάτες της εκτός από το ρεύμα και το αέριο και πολλές καινοτόμες υπηρεσίες, όπως η ηλεκτροκίνηση, ενώ έχει ήδη στρατηγική συνεργασία με τη Mercedes-Benz Ελλάς, για την παροχή ολοκληρωμένου πακέτου ηλεκτροκίνησης (οχήματος, παροχής ενέργειας, φορτιστή). Μάλιστα, στο περίπτερο εκτίθεται και ο φορτιστής ηλεκτροκίνησης της εταιρείας. «Μπαίνουμε στην ηλεκτροκίνηση και ήδη την παρέχουμε στους πελάτες μας. Όσον αφορά στο μέλλον, η εταιρεία μας προχωρά και έχει ανακοινώσει νέες επενδύσεις κι ένα επιπλέον εργοστάσιο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης» ανέφερε ο κ. Ζαχαριάδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ