ΔΕΘ: Εντυπωσιακή επίδειξη της ΕΚΑΜ με το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ (βίντεο)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Εντυπωσιακή επίδειξη επιφύλαξαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη οι άνδρες της ΕΚΑΜ. Ο πρωθυπουργός, που νωρίτερα είχε παραστεί και στην άσκηση των ειδικών δυνάμεων, παρακολούθησε τους αστυνομικούς να κάνουν κατάβαση από το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ.

Σε ομιλία του μετά την επίδειξη  ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισήμανε την ανάγκη «να προστατέψουμε τα σύνορά μας για να αντιμετωπίσουμε τους μεγάλους κινδύνους που έρχονται από την Ανατολή, η οποία είναι γεμάτη πολέμους, φωτιές, πολλές απειλές και είμαστε εδώ ακριβώς για να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας. Είναι μια προσπάθεια που συνδυάζεται στη συνέχεια με την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας. Δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα μας. Όταν ο κόσμος κλειδαμπαρώνεται στα σπίτια του, όταν υπάρχει φόβος για τον άνθρωπο που είναι μέσα στο σπίτι του την νύχτα ή την ημέρα τότε δεν μπορούμε να αισθανόμαστε καλά εμείς στην Ελληνική Αστυνομία».

Στα εγκαίνια του περιπτέρου της ΕΛ.ΑΣ ήταν παρόντες ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος, βουλευτές και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας. 

Στο περίπτερο της ΕΛ.ΑΣ. στη ΔΕΘ εκτίθενται τα drones της Υπηρεσίας μη Στελεχωμένων Αεροσκαφών, ενώ εξειδικευμένοι αστυνομικοί της Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνουν τους επισκέπτες για την αντιμετώπιση bullying και για τους τρόπους ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.