ΔΕΘ: Πρόσκληση θα απευθύνει ο Μητσοτάκης για τη στήριξη της ψήφου των αποδήμων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ως πεδίο λογοδοσίας και όχι παροχολογίας επιδιώκει να καταστήσει την ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Με δεδομένη αυτή την επιλογή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μην δεσμευτεί σε δέσμη εξαγγελιών σε βάθος τετραετίας αλλά πνοής δωδεκαμήνου.

Στο επίκεντρο της ομιλίας του Πρωθυπουργού θα βρεθεί το μείζον θέμα της φορολογίας με τον πρωθυπουργό να αναφέρεται στη σημασία της ελάφρυνσης των βαρών για τις επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα ώστε να επέλθει η ανακούφιση της μεσαίας τάξης.

Η ομιλία του θα επικεντρωθεί στο πεδίο των επενδύσεων και  θα αναπτύξει το σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό και τόνωσης των επενδύσεων στο εσωτερικό. Θα αναφερθεί στο ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων που έχει ήδη επιτευχθεί (Ελληνικό, Cosco, Ελλ. Χρυσός).

Απόψε ο Μητσοτάκης αναμένεται να προσδιορίσει την προστασία των εργαζομένων με τη στήριξη της πλήρους απασχόλησης και βέβαια τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας. Μεγάλη έμφαση θα δοθεί και στην ίδρυση του ψηφιακού κράτους με την πάταξη της γραφειοκρατίας και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί και σε ένα θέμα θεσμικού χαρακτήρα, όπως είναι αυτό της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. Από το βήμα της  Έκθεσης, θα απευθύνει πρόσκληση στο σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να στηρίξουν το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο κατοίκων του εξωτερικού, λόγω της εθνικής διάστασης που έχει αυτό το ζήτημα.

Το στίγμα της τοποθέτησής του σε αυτό το σημείο, θα προσδιοριστεί ως ένα “χρέος” απέναντι  στον ελληνισμό και στην αποκατάσταση της αδικίας απέναντι στους αποδήμους που έχουν στερηθεί το δικαίωμα της ψήφου.Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε θα μιλήσει για την ψήφο των αποδήμων όπως συνηθίζεται μέχρι σήμερα, αλλά για την ψήφο του ελληνισμού.