Μητσοτάκης από το Μουσείο: Με την τεχνολογία θα προβάλουμε τον πολιτισμό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

«Η τεχνολογία θα μας δώσει απεριόριστες δυνατότητες να προβάλουμε το πολιτιστικό μας απόθεμα με πάρα πολλούς διαφορετικούς τρόπους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε πάνελ του διήμερου διαγωνισμού καινοτομίας «TAP 2 OPEN Bootcamp», στο αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «ο κόσμος της τεχνολογίας και ο κόσμος του πολιτισμού δεν τεμνόντουσαν κατ’ ανάγκη. Κάνουμε σήμερα ένα πολύ σημαντικό και πολύ τολμηρό βήμα με την πρωτοβουλία του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και με τη στήριξη του Υπουργείου να φέρουμε αυτούς τους δύο κόσμους σε επαφή».

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτήν την εξωστρέφεια την οποία δείχνει η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού. Οφείλει ο Πολιτισμός να κοιτάει στο παρελθόν, διότι πραγματεύεται ακριβώς την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά κοιτάει ταυτόχρονα και στο μέλλον. Και βλέπει, επίσης, τον πολιτισμό ως πλούτο», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Νομίζω ότι είμαστε ακόμα στην αρχή μιας -τολμώ να πω- επανάστασης στο πως θα διαχειριστούμε την πολιτιστική μας κληρονομιά», εκτίμησε ο Πρωθυπουργός, καταλήγοντας πως «χρέος δικό μου, αλλά και της Υπουργού και της Προέδρου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων είναι τολμήσουμε και να σπάσουμε αυτήν την εντύπωση».

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκαν στο χώρο του αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης η Υπουργός Λίνα Μενδώνη και η Πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, Αθηνά Χατζηπέτρου.