Σε κλοιό διαδηλώσεων σήμερα η Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στους δρόμους “κατεβαίνουν” σήμερα σωματεία εργαζομένων  τα οποία θα  πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μέλη του ΠΑΜΕ καλούν σε μαζική συμμετοχή για σήμερα στις 18.00 στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, στην πλατεία Αριστοτέλους. Συλλαλητήριο διοργανώνει και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με  τη συμμετοχή προέδρων και εκπροσώπων Εργατικών Κέντρων από τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Πορεία θα πραγματοποιήσουν και μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, καθώς και αντιεξουσιαστές, οι οποίοι προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 18:00, στην Καμάρα.

Στις 18.00 είναι προγραμματισμένη και προσυγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στη συμβολή των οδών Εγνατία με Μητροπολίτου Γενναδίου. Παράλληλα, συλλαλητήριο για τη Μακεδονία θα πραγματοποιήσουν και πολίτες που αντιτίθενται στη συμφωνία των Πρεσπών.

Περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, ενώ, λόγω των συγκεντρώσεων θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ενόψει των διαδηλώσεων προτείνει στα μέλη του που διατηρούν καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης να τα κλείσουν στις 3 μ.μ. το μεσημέρι λαμβάνοντας συγκεκριμένα μέτρα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, προτείνεται το κλείσιμο των  καταστημάτων σήμερα στις 3 μ.μ και τη λήψη προληπτικών μέτρων, σε περίπτωση που σημειωθούν έκτροπα σε διαδηλώσεις για την προστασία των μαγαζιών τους.