Τσίπρας στο CNBC: «Brexit χωρίς συμφωνία θα είναι τεράστια ζημιά για όλους μας»

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Για τις συνέπειες που θα είχε ένα Brexit χωρίς συμφωνία προειδοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Τόνισε πως ο αντίκτυπος θα ήταν ανυπολόγιστος για τις ισχυρότερες οικονομίες της Ε.Ε. εξαιτίας των στενών σχέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στη συνέντευξη παραχώρησε στο CNBC, στο πλαίσιο του φόρουμ Ambrosetti στην Ιταλία, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία ένα Brexit χωρίς συμφωνία, τονίζοντας: «Θεωρώ πως η ζημιά θα είναι τεράστια για όλους μας. Σίγουρα, πρώτα απ’ όλα για το Ηνωμένο Βασίλειο και τους κατοίκους του, αλλά όχι μόνο για εκείνους».

Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε πως το χείριστο σενάριο της αποχώρησης χωρίς συμφωνία θα ήταν καταστροφικό κυρίως για την εργατική τάξη και τους περισσότερο ευάλωτους της χώρας.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η πολιτική που ακολούθησε ο ίδιος μπορεί να συγκριθεί με εκείνη του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Δεν είναι λαϊκισμός να παλεύεις για τα δικαιώματα των πολιτών σου, ούτε να μάχεσαι για να βρεις μια τίμια συμφωνία με τους εταίρους σου. Αυτό είναι δημοκρατία, δεν είναι λαϊκισμός. Λαϊκισμός είναι να βυθίζεις τον λαό σου στο μίσος, να διχάζεις τους ανθρώπους και να παλεύεις χωρίς ένα στόχο για ρεαλιστικές αποφάσεις».