ΑΔΜΗΕ: Πλάνο τεσσάρων δισ. ευρώ για επενδύσεις

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ο ΑΔΜΗΕ έχει δρομολογήσει πλάνο τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στην τρέχουσα δεκαετία, συνδράμοντας αποφασιστικά στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος Δ.Σ. του ΑΔΜΗΕ, Μανούσος Μανουσάκης, στη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Το εμβληματικότερο έργο που αυτή τη στιγμή διεξάγει ο ΑΔΜΗΕ είναι η ηλεκτρική διασύνδεση ανάμεσα στην Αττική και την Κρήτη» υπογράμμισε ο κ. Μανουσάκης, προσθέτοντας ότι «ταυτόχρονα γίνεται ένας αγώνας προκειμένου να καταστεί η Θεσσαλονίκη περιφερειακό κέντρο ελέγχου των ηλεκτρικών συστημάτων μεταφοράς ενέργειας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ιταλίας».

«Πίσω από τα αρχικά ΑΔΜΗΕ βρίσκονται πολύ σημαντικά πράγματα για τον καταναλωτή. Αν τα νησιά μας ήταν διασυνδεδεμένα αυτή την ώρα με υποθαλάσσια καλώδια, θα γλίτωναν οι καταναλωτές, οι φορολογούμενοι, όλοι μας, πολλά λεφτά, κάθε χρόνο» υπογράμμισε από την πλευρά του, κατά τα εγκαίνια, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο το ποσό αυτό (που δίνουν) είναι «700 με 800 εκατομμύρια ευρώ, επειδή δεν υπάρχουν διασυνδέσεις των νησιών» τόνισε ο υπουργός.

«Μία από τις δουλειές του ΑΔΜΗΕ είναι να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση κι αυτή είναι και η κατεύθυνση της κυβέρνησης. Και βεβαίως μια άλλη βασική δουλειά είναι τα δίκτυα που συνδέουν την Ελλάδα με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με τις γειτονικές μας χώρες. Αυτό θα μας επιτρέψει να μπούμε δυναμικά στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας κι αυτό σημαίνει ουσιαστική ενεργειακή, αλλά και οικονομική αναβάθμιση της χώρας» επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ