Εκλέχθηκε το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά – πρόεδρος ο Παναγιώτης Αβραμίδης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ο κ. Παναγιώτης Αβραμίδης εκλέχθηκε νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

ο Βαγγέλης Μαρινάκης που προήδρευσε στη διαδικασία των δημαιρεσιών ως ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος τόνισε: «Στόχος μας είναι να παράξουμε αποτελεσματικό έργο».

«Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να εργαστούμε σκληρά και η πλειοψηφία και οι υπόλοιπες παρατάξεις» το μήνυμα του δημάρχου Γιάννη Μώραλη.

Οι δημαιρεσίες για την εκλογή Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, μελών της Οικονομικής Επιτροπής και μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Κυριακή, σε ειδική συνεδρίαση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Παναγιώτης Αβραμίδης, αντιπρόεδρος ο Μιχάλης Αγρανιώτης και γραμματέας δημοτικού συμβουλίου η κυρία Ευαγγελία Δρίτσα-Αποστόλου.

Κατά την τοποθέτησή του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ανάφερε: «Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους μας. Είναι μια καινούρια αρχή. Πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε ευρύτερες συναινέσεις. Αυτό ζητάει ο κόσμος του Πειραιά, ζητά έναν καλύτερο Πειραιά, μια καλύτερη καθημερινότητα».

Και συνέχισε: «Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να εργαστούμε σκληρά και η πλειοψηφία και οι υπόλοιπες παρατάξεις. Είναι προφανές – και έτσι πρέπει – ότι η αντιπολίτευση θα κάνει την αντιπολίτευση εκεί που νομίζει ότι πρέπει να την κάνει, αλλά πιστεύω ότι στα δημοτικά συμβούλια θα επιτευχθούν ευρύτερες συναινέσεις, όχι γιατί μας υποχρεώνει ο Νόμος, αλλά επειδή πραγματικά πιστεύουμε σε αυτές.»

«Νομίζω ότι είναι μια εποχή που οι συγκυρίες είναι θετικές για την πόλη μας. Αν εργαστούμε όλοι με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων θα επιτύχουμε.»

«Συγχαρητήρια στον νέο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό που ζητώ εγώ από όλους τους δημοτικούς συμβούλους, είναι ότι πρέπει να δίνουν το «παρών» στις συνεδριάσεις, στην Οικονομική Επιτροπή, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στα Διοικητικά Συμβούλια των Δημοτικών Επιχειρήσεων, του ΟΠΑΝ, της ΚΟΔΕΠ και της ΔΗΡΑΠ. Η παρουσία η δική μας είναι επιβεβλημένη. Έτσι περνάμε και ένα μήνυμα προς όλη την κοινωνία».

«Δεδομένου ότι η Ινδία είναι και τιμώμενο κράτος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και μνημονεύθηκαν πολλά ρητά του μεγάλου Ινδού Γκάντι, να αναφέρω ότι : ‘Πρέπει να είσαι η αλλαγή που θέλεις να έλθει’. Με αυτόν τον γνώμονα θα λειτουργήσουμε. Αν όλοι αλλάξουμε, πρώτα εμείς τους εαυτούς μας, έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε και την πόλη. Είμαι βέβαιος και αισιόδοξος ότι θα έχουμε όλοι μια πολύ καλή θητεία» κατέληξε ο κ. Μώραλης.