Θεσσαλονίκη: Χωρίς επεισόδια τα συλλαλητήρια για τα εγκαίνια της ΔΕΘ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια που οργανώθηκαν στο κέντρο της πόλης με αφορμή τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ. Σε αυτά συμμετείχαν συνδικάτα, φοιτητές, συλλογικότητες, μελη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, του αναρχικού χώρου κ.α.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και στη συνέχεια, φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία, μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Αγγελάκη, για να καταλήξουν στο σημείο εκκίνησης. Πριν ξεκινήσουν οι ομιλίες για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, πέρασαν και έξω από το «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο, όπου αστυνομικοί είχαν σχηματίσει κλοιό.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη είχε αναπτυχθεί και γύρω από τα κτήρια του ΑΠΘ, όπου κλούβες της αστυνομίας σχημάτισαν φράγμα στις οδούς Εθνικής Αμύνης, Αγίου Δημητρίου, Εγνατία και Μελενίκου, προκειμένου να αποτρέπουν την είσοδο διαδηλωτών στους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την ολοκλήρωση της πορείας. Ταυτόχρονα, ελικόπτερο της ΕΛΑΣ επιτηρούσε από αέρος την ευρύτερη περιοχή γύρω από το «Βελλίδειο».

Η πορεία κατέληξε στην Καμάρα και οι διαδηλωτές διαλύθηκαν, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν μέχρι αργά το βράδυ γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και το ΑΠΘ για το αποτρέψουν κάθε ενδεχόμενο επεισοδίων.

Στο μεταξύ, η πορεία του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου με διαφορά μισής ώρας κατέληξε και η πορεία των δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, οργανώσεων και κινήσεων, που λίγο νωρίτερα είχαν επιχειρήσει ανεπιτυχώς να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας στο «Βελλίδειο».

Η πορεία της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ ολοκληρώθηκε μπροστά στη ΧΑΝΘ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ