Μουντομπάσκετ: Επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΟΚ στη FIBA για τη διαιτησία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

 

Επιστολή στη FIBA απέστειλε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με την οποία εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τη διαιτησία των Αλεξάνταρ Γκλίσιτς (Σερβία), Άντρις Αουνκρόγκερς (Λετονία) και Βόιτσεχ Λίζκα (Πολωνία), αφήνοντας να εννοηθεί πως έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής διαφοράς, ενώ παράλληλα ζητά και την παραδειγματική τιμωρία τους.

Οι άνθρωποι της ομάδας πνέουν τα μένεα για τους ρέφερι καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είδε τον καλύτερό του παίκτη και μεγάλο του σταρ, Γιάννη Αντετοκούνμπο, να αποβάλλεται στο 36′, σε μία άδικη απόφαση των διαιτητών που, αντί για αμυντικό, υπέδειξαν επιθετικό φάουλ.

Ο άσος των Μιλγουόκι Μπακς, μάλιστα, που παρακολουθούσε περίλυπος τα τελευταία λεπτά από τον πάγκο, με το που ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση, έσπευσε στον διαιτητή που πήρε αυτή τη λανθασμένη απόφαση και διαμαρτυρήθηκε για το άδικο σφύριγμα.

Διαβάστε όλη την επιστολή της ΕΟΚ προς την FIBA:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης διαμαρτύρεται για τη συνολική διαιτησία του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ειδικά του αγώνα Τσεχία-Ελλάδα. Ζητάμε την άμεση αποπομπή εκείνων που είναι υπεύθυνοι για τους ορισμούς και τη διαιτησία. Ζητάμε επίσης λεπτομερή εξέταση του βίντεο του αγώνα παρουσία εκπροσώπου μας και την δημοσιοποίηση των συμπερασμάτων. Τέτοια ύποπτη διαμόρφωση αποτελέσματος αποτελεί πρωτοφανές γεγονός για το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο μπάσκετ. Ζητάμε την άμεση λήψη μέτρων και την προβλεπόμενη από τους κανονισμούς απόδοση δικαίου και την άμεση παρέμβασή σας».