Ποια χώρα έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού παγκοσμίως

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Υπερδύναμη και στα αποθέματα χρυσού αποδεικνύεται ότι είναι οι ΗΠΑ. Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για τον Ιούνιο του 2019, οι ΗΠΑ  βρέθηκε πρώτη στη λίστα  με τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού. Δεύτερη έρχεται η Γερμανία και τρίτη η Ιταλία.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι ΗΠΑ διαθέτουν υπερδιπλάσια αποθέματα από τη Γερμανία, που είναι η δεύτερη  κατά σειρά χώρα σε αποθέματα χρυσού  και υπερτριπλάσια της τρίτης που είναι  η Ιταλία, όπως φαίνεται και στο infographic του Statista.

Η Κίνα η οποία είναι η χώρα με την μεγαλύτερη παραγωγή χρυσού στον κόσμο έρχεται έκτη στην σχετική κατάταξη διαθέτοντας σχεδόν 2.000 μετρικούς τόνους χρυσού σε απόθεμα.

Το 2018 η χώρα εξόρυξε σχεδόν 400 μετρικούς τόνους χρυσού δηλαδή περίπου 100 περισσότερους από την Αυστραλία που είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο με την μεγαλύτερη παραγωγή χρυσού.

Με το κλίμα αβεβαιότητας  που επικρατεί στα χρηματιστήρια εξαιτίας πολιτικών και οικονομικών αναταράξεων σε διεθνές επίπεδο, φαίνεται πως ο χρυσός έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών. Δεδομένου ότι η τιμή του χρυσού σε διεθνές επίπεδο παραμένει σχετικά σταθερή τα τελευταία χρόνια, αποτελεί μια ελκυστική επιλογή από πλευράς επενδυτών.