Ρεκόρ επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη – 18.000 τουρίστες σε μια ημέρα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Τον Αύγουστο, μόνο σε μία ημέρα, περίπου 18.000 τουρίστες επισκέφτηκαν το ιερό βράχο της Ακρόπολης και τον Παρθενώνα σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του υπουργείου Πολιτισμού.

«Όλο αυτό το διάστημα (σ.σ. καλοκαιρινή σεζόν) έχουμε πάνω από 15.000 επισκέπτες στην Ακρόπολη», δήλωνε χαρακτηριστικά στα μέσα Αυγούστου η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ο μεγαλύτερος όγκος τουριστών ανέβαινε στον δημοφιλέστερο αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδας από το πρωί έως το μεσημέρι, αψηφώντας της υψηλές θερμοκρασίες.

Η κορύφωση της κίνησης συνδέεται χρονικά και με τις αφίξεις τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια.  Σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού, παρά την προώθηση της καμπάνιας “Skip The Line“, για έκδοση του εισιτηρίου μέσω διαδικτύου, οι περισσότεροι φαίνεται πως προτιμούν την έκδοση επί τόπου.

Αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται μεγάλες ουρές, στα επτά εκδοτήρια και τα ηλεκτρονικά ακυρωτικά μηχανήματα. «Σκεφτόμαστε να στήσουμε ένα εκδοτήριο στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ακυρωτικά στον χώροι που είναι ο ΕΟΤ, για να απορροφούν μέρος του όγκου των τουριστών. Να περάσει ο Αύγουστος και να καθίσουμε με τους αρχιφύλακες, με την πυραμίδα της διοίκησης, να φτιάξουμε μια τράπεζα δεδομένων, με βάση την πραγματική καθημερινή εικόνα που έχουμε πλέον, ώστε να διορθωθούν τα πράγματα την επόμενη σεζόν», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της  η υπουργός Πολιτισμού.

Η κα Μενδώνη έχει προαναγγείλει πάντως και την καθιέρωση μιας «έξυπνης κάρτας» για είσοδο σε όλα τα αξιοθέατα μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα, σε μία περίοδο που παρατηρείται γενικά μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη την Ελλάδα.