Συνεχίζει δυναμικά η αγορά των HANDIES

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Γράφει ο Φώτιος –Ευάγγελος Καρλής –Market Analyst

Η αγορά των Handies, στην Ευρώπη συνέχισε την ανοδική της πορεία, για ακόμα μία εβδομάδα, με πολλές νέες απαιτήσεις και περιορισμένη χωρητικότητα, ιδίως για τα μεγαλύτερα πλοία της κατηγορίας. Έτσι, τα μεγαλύτερα πλοία της κατηγορίας (χωρητικότητας 36-38Κ τόνων DWT) έκλειναν με $ 15-16Κ /ημέρα για Υπερατλαντικά ταξίδια προς τον Αμερικάνικο κόλπο (DOP bss) και στα $ 12-13Κ /ημέρα προς την περιοχή της ECSA. Προς τη Μεσόγειο οι ημερήσιοι ναύλοι έφτασαν στα $ 17-18Κ, τόσο για τη Δυτική, όσο και για την Ανατολική –Μαύρη Θάλασσα.

Η Μεσόγειος παρέμεινε ενεργή με αρκετή δραστηριότητα κυρίως προς τη Δυτ. Αφρική. Οι ναύλοι των πλοίων γύρω στους 36K τόνους DWT, για ταξίδια μέσα στη Μεσόγειο έφτασαν στα $ 17-18Κ /ημέρα.

Από την άλλη πλευρά, ο Αμερικάνικος κόλπος συνέχισε δυναμικά, με τα διαθέσιμα πλοία σε Καραϊβική και NCSA να μη δυσκολεύονται να βρουν κάποια απασχόληση σε ικανοποιητικά επίπεδα ναύλων. Οι ναύλοι για τα υπερατλαντικά ταξίδια (από NCSA) για τα μεγαλύτερα πλοία της κατηγορίας πλησίασαν στα $ 15,5-16Κ /ημέρα (DOP bss).

Τέλος, η αγορά της ECSA φαίνεται ότι «κατέβασε ταχύτητα» με λιγότερη δραστηριότητα, ωστόσο οι ναύλοι κρατήθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως τα μεγαλύτερα πλοία για ταξίδια προς την Άπω Ανατολή έκλειναν γύρω στα $ 19,5-20,5Κ/ ημέρα και για Υπερατλαντικά ταξίδια γύρω στα $ 17-18Κ /ημέρα.