Ασταμάτητες οι προσφυγικές ροές στα νησιά – 2.720 αφίξεις τον Σεπτέμβρη

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Περίπου ο διπλάσιος αριθμός προσφύγων σε σχέση με πέρυσι έχουν καταφτάσει στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Μάλιστα αυτός ο αριθμός μόνο για τις 9 πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου έχει φτάσει του 2.720 ανθρώπους. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2018 ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν στα νησιά ήταν 1.296.

Σύμφωνα με μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων οι περισσότεροι από τους αφιχθέντες ήταν από το Αφγανιστάν, και μάλιστα πολλές γυναίκες και παιδιά.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου στον καταυλισμό της Μόριας ο αριθμός των εγκλωβισμένων αγγίζει τις 10.000 ενώ στο Βαθύ της Σάμου έφτασε τις 4.944.

Από την πλευρά του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχεδιάζει να ολοκληρώσει,  μέσα στο επόμενο 10ημερο δύο νέες δομές υποδοχής προσφύγων στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας και στην Κόρινθο.

Στο πρώτο κέντρο σχεδιάζεται να μεταφερθούν 312 άτομα και στο δεύτερο, περίπου 600. Πηγές του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λένε ότι και τα δύο κέντρα θα έχουν χαρακτήρα transit καθώς σε αυτά θα φιλοξενούνται για σύντομο χρονικό διάστημα πρόσφυγες από το Ανατολικό Αιγαίο μέχρι να ελευθερωθούν θέσεις στις ήδη υφιστάμενες δομές της ηπειρωτικής χώρας