Ο Μανούσης επαναδιεκδικεί τη Σαμοθράκη – Ενδιαφέρον και από τη Zante Ferries

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Δύο εταιρείες, η μια εκ των οποίων του Φώτη Μανούση εμφανίστηκαν χθες το μεσημέρι λίγο πριν λήξει η προθεσμία της σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την άγονη ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης.

Πρόκειται για την Zante Ferries με το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο “Αδαμάντιος Κοραής” και μια άλλη εταιρεία του Φωτη Μανούση με το πλοίο “Σαονησος”, το οποίο αντικαθιστούσε το «Σαος ΙΙ» στα δρομολόγια δημόσιας υπηρεσίας. Όμως ο Φώτης Μανούσης έχει κηρυχθεί έκπτωτος από την γραμμή με την εταιρεία “Άγιος Ευστάθιος” στην οποία ανήκε το Σαος ΙΙ.

Αύριο Πέμπτη ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης θα αποφασίσει όπως προβλέπει ο νόμος ποια από τις δυο εταιρείες θα αναλάβει την εξυπηρέτηση της γραμμής μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2019. Μετά το πέρας της 31ης Οκτωβρίου η γραμμή θα προκηρυχτεί εκ νέου μαζί με το σύνολο των άγονων γραμμών της χώρας για τη νέα δρομολογιακή περίοδο Νοέμβριος 2019-Οκτώβριος 2020.

Το Αδαμάντιος Κοραής με μήκος 100,15 μέτρα και πλάτος 17,23 μέτρα έχει ναυπηγηθεί το 1987 και το ΣΑΟΝΗΣΟΣ με μήκος 78 μέτρα και πλάτος 12,3 μέτρα το 1994