Σημαντικά κέρδη σημειώνει η τιμή του πετρελαίου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ενισχύεται  η τιμή του πετρελαίου μετά τα στοιχεία για συρρίκνωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, αντιστρέφοντας τις χθεσινές απώλειες που πυροδότησε η αιφνίδια απόλυση του συμβούλου του Donald Trump για θέματα εθνικής ασφάλειας John Bolton.

Η τιμή του brent ενισχύεται κατά 1,23% ή κατά 0,77 δολάρια στα 63,15 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο ICE του Λονδίνου. To WTI καταγράφει άνοδο 1,43% ή 0,83 δολαρίων στα 58,23 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν ενισχυθεί κατά περισσότερο από 7% αυτόν τον μήνα, βρίσκοντας στήριξη στα παγκόσμια αποθέματα και στις ενδείξεις άμβλυνσης των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη και καταναλώτριες ενέργειας.

Οι τιμές κινήθηκαν πτωτικά χθες εν μέσω σεναρίων που ήθελαν το Ιράν είναι πιθανό να δρομολογεί  εκ νέου τις εξαγωγές αργού μετά και την απομάκρυνση του John Bolton.

Στη πορεία, οι τιμές ανέκαμψαν μετά τα στοιχεία του Αμερικανικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου που έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν την τελευταία εβδομάδα κατά 7,2 εκατομμύρια βαρέλια, ποσότητα υπερδιπλάσια σε σχέση με αυτή που είχαν προβλέψει αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters.