Θετικό έδαφος κερδίζει συνεχώς η τιμή του χρυσού

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ώθηση στην τιμή του χρυσού δίνει  η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για μείωση επιτοκίων και νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωση, καθώς  εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση στην οικονομία της Ευρωζώνης, γεγονός που επηρεάζει θετικά την κίνηση της τιμής του.

“Ο χρυσός σίγουρα καλωσορίζει την ένεση ρευστότητας από πλευράς της ΕΚΤ”, αναφέρει ο Craig Erlam, στέλεχος ανάλυσης αγοράς της Oanda. “Σε τελική ανάλυση, η νομισματική χαλάρωση σαν αυτήν που παρατηρούμε τώρα έχει υπάρξει πάντα bullish για τον χρυσό και αυτό βλέπουμε και τώρα”.

Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 4,20 δολάρια ανά ουγγιά ή 0,3%, κλείνοντας στα 1.507,40 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ίδιο ποσοστό ανόδου σημείωσε και την Τετάρτη.

“Οι κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο προχωρούν σε νομισματική χαλάρωση και θα συνεχίσουν να το πράττουν, γι’ αυτό και ο χρυσός συνεχίζει την ανοδική του πορεία, παρά τις πρόσκαιρες διορθώσεις”, αναφέρει ακόμη ο Erlam.

Το σχετικό ψαλίδισμα των κερδών του χρυσού εντός της ημέρας οφείλεται , σύμφωνα με τον Jeff Wright, εκτελεστικό αντιπρόεδρο της GoldMining Inc., στις εξελίξεις στο πεδίο του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας, καθώς και στην σχετική αβεβαιότητα για τις εξελίξεις.

Ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης μετάθεση της επιβολής νέων δασμών σε κινεζικά αγαθά από την 1η Οκτωβρίου στις 15 του ίδιου μήνα, γεγονός που ερμηνεύτηκε ως ύφεση της αντιπαράθεσης των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη. Σημειώνεται ότι ο χρυσός αποτελεί επενδυτικό “καταφύγιο” σε περιόδους κρίσεων και αναταραχής.