Πέθανε ο εκδότης Δημήτρης Ρίζος-Το όνομά του συνδεδεμένο με την επιτυχία του “Ελεύθερου Τύπου”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Έφυγε από τη ζωή ο εκδότης και δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος, σε ηλικία 83 ετών. Ένας έμπειρος  και μαχητικός δημοσιογράφος που άφησε τη σφραγίδα του στον χώρο της έντυπης ενημέρωσης, καθώς υπήρξε διευθυντής στον  «Ελεύθερο Τύπο» και  εκδότης του «Αδέσμευτου Τύπου».

Ο Δημήτρης Ρίζος, τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πρόκειται για έναν δημοσιογράφο που υπηρέτησε με πάθος το επάγγελμα και το όνομά του συνδέθηκε με την “χρυσή εποχή” του έντυπου τύπου, ειδικά με την πετυχημένη πορεία της  εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, όπου είχε μεγαλουργήσει για μια δεκαπενταετία.

Η μεταγραφή του στον «Ελεύθερο Τύπο» εκτοξεύει σε πωλήσεις την εφημερίδα.Η κυκλοφορία εκτινάσσεται από τις 150.000 στις 250.000 φύλλα και ο  Δημήτρης Ρίζος γίνεται ο απόλυτος εκφραστής των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας και ατύπως Νο2 στην εφημερίδα. Στη συνέχεια, μετά την σύγκρουσή του με τα μέλη του Ιδρύματος Βουδούρη, αποχωρεί και ιδρύει τον “Αδέσμευτο Τύπο”.

Τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο του δημοσιογράφου και εκδότη Δημήτρη Ρίζου εκφράζει η ΝΔ ενώ τα συλλυπητήρια στους οικείους του Δημήτρη Ρίζου απέστειλε νωρίτερα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο του σπουδαίου δημοσιογράφου και αγωνιστή των φιλελευθέρων ιδεών, Δημήτρη Ρίζου. Ο Δημήτρης Ρίζος κατά τη διάρκεια της διαδρομής του υπήρξε στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά έβαλε τη δική του ανεξίτηλη σφραγίδα στο έντυπο Τύπο ως αρθρογράφος στην Βραδυνή, διευθυντής στον Ελεύθερο Τύπο και εκδότης του Αδέσμευτου Τύπου.
Η πένα του Δημήτρη Ρίζου ήταν ιδιαίτερη και είχε μεγάλη απήχηση στα δύσκολα πολιτικά χρόνια της δεκαετίας του ’80. Αναμφίβολα θα τον τιμούμε για τους αγώνες του και θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό. Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλληπτήρια».