Η κρουαζιέρα στο επίκεντρο: Συνάντηση Μητσοτάκη με την RCC

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την προσθήκη νέων ελληνικών προορισμών στον τουριστικό χάρτη διερεύνησε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στην συνάντηση με εκπροσώπους της Royal Caribbean Cruises.

Η Royal Caribbean Cruises είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο διαθέτοντας 64 πλοία και απασχολώντας 77.οοο υπαλλήλους το 15% των οποίων είναι Έλληνες ναυτικοί.

Κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον των δύο πλευρών ώστε να συνδυαστούν τα ελληνικά λιμάνια με περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας που αποτελούν πολιτιστικούς προορισμούς.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάγκη στήριξης των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες θα ωφεληθούν σε επίπεδο οικονομικής δραστηριότητας με την ένταξή τους στην αλυσίδα ανεφοδιασμού και τροφοδοσίας των κρουαζιερόπλοιων.

Οι εκπρόσωποι της  Royal Caribbean Cruises εξέθεσαν στον Πρωθυπουργό τις εκτιμήσεις τους για αύξηση των αφίξεων στη Ελλάδα για το 2020 κατά 19,77%

Με το άνοιγμα νέων προορισμών και τη σημαντική αύξηση των αφίξεων τουριστών θα ενισχυθούν, ήδη από το 2020, περιοχές της Ελλάδας που είναι λιγότερο γνωστές στο διεθνές κοινό, μπαίνοντας έτσι στον τουριστικό χάρτη, μέσω της κρουαζιέρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Γρηγόρης Δημητριάδης.