Ισχυροποιείται η κρουαζιέρα στην Ελλάδα – 5,2 εκατ επιβάτες θα “πιάσουν λιμάνι” ως το τέλος του έτους

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Περισσότερα από 5,2 εκατομμύρια επιβάτες κρουαζιέρας θα επισκεφθούν τους ελληνικούς προορισμούς έως το τέλος του έτους.

Πρόκειται για  έναν κλάδο που αρχίζει να ανακάμπτει και ήδη  βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, μετά από δύο χρόνια υποχώρησης, Μάλιστα,  εκτιμάται ότι η χρονιά θα «κλείσει» με άνοδο 10% σε σχέση με το 2018.

Κατά τη διάρκεια  συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας, Θ. Κόντε, με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τον υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα, συζητήθηκαν  οι προοπτικές για τον κλάδο της κρουαζιέρας στη χώρα μας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού και ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει την παγκόσμια τάση για την κρουαζιέρα, με μικρά πλοία έως 500 επιβατών, προκειμένου να μετατραπούν και άλλα, μικρότερα ελληνικά νησιά σε προορισμούς για την κρουαζιέρα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών, κ. Κόντες, χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την ισχυρή τάση που καταγράφεται, από τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας, οι οποίες εντάσσουν στα προγράμματά τους περισσότερους ελληνικούς προορισμούς, τόσο για το 2019, όσο και για το 2020.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μετά τη συνάντηση, δήλωσε ότι η Ελλάδα με χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής είναι ο ιδανικός τόπος για τον θαλάσσιο τουρισμό. Με τον κλάδο της κρουαζιέρας και του yachting να αποτελεί βασικό πυλώνα της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας. Οι βάσεις έχουν τεθεί και προχωρούμε στα επόμενα βήματα ώστε να αποκτήσει η Ελλάδα περίοπτη θέση στον παγκόσμιο χάρτη της κρουαζιέρας.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, έθεσε ως στόχο τη δημιουργία νέων λιμενικών υποδομών σε λιμάνια που αποτελούν προορισμούς για την κρουαζιέρα. Σε αυτή την κατεύθυνση, θα υπάρξει άμεσα, συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού με τα υπουργεία Υποδομών και Ναυτιλίας.