Επιστρέφεται η τουρκική σημαία που άρπαξε από τα κατεχόμενα ο 16χρονος

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σε μια προσπάθεια να διαφυλάξουν τα δικαιώματα των προσφύγων να επισκέπτονται τα κατεχόμενα χωριά τους και να εκκλησιάζονται, αλλά και με στόχο να περάσουν το μήνυμα πως Ε/Κ και Τ/Κ θα πρέπει να συνεχίσουν να οικοδομούν θετικό κλίμα μεταξύ τους, προωθούν σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη την επιστροφή της τουρκικής σημαίας, αλλά και της φωτογραφίας του Ραούφ Ντενκτάς.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση και δημοσιότητα, με αποτέλεσμα να πάρει διαστάσεις πολύ μεγαλύτερες από όσες θα μπορούσε να είχε σκεφτεί ο δεκαεξάχρονος, μετέφεραν στον «Πολίτη» άτομα του περιβάλλοντος του νεαρού.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι ίδιοι οι συγχωριανοί του κάνουν προσπάθειες να μειωθεί η ένταση των ημερών, έτσι ώστε και ο ίδιος να μην αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε πίεση ή αρνητισμό για την ενέργειά του αυτή.

Πάντως, πηγές και από την τ/κ πλευρά αναφέρουν στον «Πολίτη» πως η κίνηση μπορεί αρχικά να προκάλεσε μια αναστάτωση, ωστόσο η τ/κ κοινότητα δεν θεώρησε πως πρόκειται για μια τόσο σημαντική εχθρική ενέργεια.

Με την επιστροφή της σημαίας θα πρέπει να διευθετηθεί και το θέμα με το «ένταλμα σύλληψης» που εξέδωσαν οι «αρχές» στα κατεχόμενα εναντίον του νεαρού. Τα Ηνωμένα Έθνη είναι ήδη ενήμερα για όλα αυτά και αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις εντός της ημέρας ή τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

ΠΗΓΗ: Πολίτης, DW