Ανησυχία στους Έλληνες εξαγωγείς λόγω Brexit

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας επικρατεί ανάμεσα στους Έλληνες εξαγωγείς αναφορικά με το Brexit και τις συνέπειες του,  καθώς εκφράζονται φόβοι για το ενδεχόμενο διατάραξης της νομισματικής ισοτιμίας μεταξύ λίρας και ευρώ.

Η ανησυχία είναι δικαιολογημένη, καθώς οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας είναι ιδαίτερα ανεπτυγμένες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο όγκος του διμερούς εμπορίου αγαθών προσεγγίζει στα 2,3 δισ. ευρώ με τις ελληνικές εξαγωγές να ανέρχονται στο 1,2 δισ. ευρώ,παρουσιάζοντας  αύξηση 7,2% για το 2018.

Το υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος και τον ΣΕΒΕ-Σύνδεσμο Εξαγωγέων, διοργανώνει, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 16:30-18:30, στην αίθουσα τελετών του ΕΒΕΘ, ενημερωτική ημερίδα για τις επιχειρήσεις και το Brexit.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την κυβέρνηση και η πρόεδρός του, Χριστίνα Σακελλαρίδη, προγραμματίζει τις επόμενες μέρες νέο κύκλο συναντήσεων με υπουργούς και μέλη της κυβέρνησης στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει το υπουργείο Εξωτερικών, ως συντονιστής των επιμέρους επιχειρησιακών δράσεων των υπουργείων, σχετικά με το επικείμενο Brexit