Ισπανία: Καταστροφές και 6 νεκροί από τις πλημμύρες (βίντεο)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Απελπιστική είναι η κατάσταση στην Ισπανία που επλήγη από ισχυρές βροχοπτώσεις τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 6 άνθρωποι. Ολόκληρες πόλεις και χωριά μετατράπηκαν σε λίμνες, με το νερό να φτάνει στα παράθυρα των σπιτιών. Ορμητικοί χείμαρροι πλημμύρισαν τους δρόμους και παρέσυραν δεκάδες αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα όταν το νερό κάπως υποχώρησε, να έχουν μετατραπεί σε «νεκροταφεία» αυτοκινήτων.

https://youtu.be/5faG_8pjkG8

Εικόνες απόλυτης καταστροφής εμφανίζουν πολλές επαρχιακές πόλεις και χωριά που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις. Περισσότεροι από 1.100 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στις περιοχές της Μούρθια και της Βαλένθια για να βοηθήσουν στη διάσωση των πλημμυροπαθών και να απομακρύνουν με ασφάλεια χιλιάδες κατοίκους έπειτα από την υπερχείλιση ενός ποταμού που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αυτοκινητόδρομοι.

Συνολικά έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις σφοδρές πλημμύρες της Πέμπτης και της Παρασκευής. Τρεις άνδρες βρέθηκαν νεκροί την Παρασκευή περιλαμβανομένου ενός ο οποίος επιχείρησε να οδηγήσει μέσα από μια πλημμυρισμένη σήραγγα και δύο αδέλφια έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη όταν το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.