Μητσοτάκης για αποπληρωμή ΔΝΤ: “Βελτιώνουμε τους δείκτες του χρέους”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε μέσω Twitter την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης για πρόωρη αποπληρωμή μέρους των “ακριβών” δανείων του ΔΝΤ, η οποία επισημοποιήθηκε σήμερα με την κατάθεση του σχετικού αιτήματος από τον Χρ. Σταικούρα.

“Σήμερα η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα για πρόωρη αποπληρωμή του ακριβού μέρους του δανείου της χώρας από το ΔΝΤ», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Η κίνηση αυτή ενισχύει την αξιοπιστία της χώρας, βελτιώνει τους δείκτες βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και εξοικονομεί πόρους για το Ελληνικό Δημόσιο».

Στην επιστολή που έστειλε προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας προκειμένου να επισημοποιήσει το ελληνικό αίτημα τόνισε πως η όσο το δυνατόν ταχύτερη αποπληρωμή του τμήματος του δανείου με το υψηλότερο επιτόκιο υπήρξε διακηρυγμένος στόχος του ιδίου, όπως και του πρωθυπουργού.

Ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε τους ομολόγους του σχετικά με την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης στο Eurogroup της περασμένης Παρασκευής στο Ελσίνκι.