Συνάντηση του Γιάννη Πλακιωτάκη με τον νέο Πρόεδρο της ΟΛΠ Α.Ε. YU Zenggang

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την πεποίθηση τους για την ξεχωριστή σημασία που έχει τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Κίνα η επένδυση ύψους 800 εκατ. ευρώ της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά εξέφρασαν από κοινού ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και ο νέος Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. – Cosco Shipping κ. YU Zenggang.

Συγκεκριμένα ο κ.YU συναντήθηκε σήμερα με τον κ. Πλακιωτάκη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προκειμένου να τον ενημερώσει ότι η κινεζική πλευρά αφενός δεσμεύεται πως θα ξεκινήσει άμεσα τα έργα που προβλέπονται στο νέο master plan αμέσως μετά την έγκριση του από την ΕΣΑΛ και αφετέρου ότι οι επενδύσεις αυτές αποτελούν μόνο την αρχή, καθώς, όπως ανέφερε, στόχος της COSCO είναι να μεγαλώνει και να ενδυναμώνει συνεχώς το λιμάνι του Πειραιά.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο νέος Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε.– Cosco Shipping ζήτησε την στήριξη τόσο του κ. Πλακιωτάκη, όσο και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο κ. Πλακιωτάκης αφού καλωσόρισε τον κ.YU στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσουν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση όλες οι αναγκαίες ενέργειες ώστε να ξεκινήσουν με ταχείς ρυθμούς οι μεγάλες επενδύσεις στην χώρα, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η επένδυση του κινεζικού ομίλου COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, στο πλαίσιο πάντα των ευρωπαϊκών και εθνικών νόμων.