Ζούλας για ΕΡΤ: “Οι περισσότεροι μου ευχήθηκαν κουράγιο αντί για συγχαρητήρια”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στην ανάγκη  ανανέωσης της ΕΡΤ με αντικειμενική ενημέρωση και ποιοτικά προγράμματα αναφέρθηκε ο νέος Πρόεδρός της Κωνσταντίνος Ζούλας, κατά τη διάρκεια της ακρόασής του -στους βουλευτές κατά την εισαγωγική τοποθέτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο κ. Ζούλας προλαμβάνοντας τις ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, πώς είναι δυνατόν να γίνει αμερόληπτη η ΕΡΤ με πρόεδρο έναν δημοσιογράφο που μέχρι πρότινος είχε την ευθύνη του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο ίδιο, όπως είπε χαρατκηριστικά:  “η απάντηση βρίσκεται στη δημοσιογραφική μου πορεία που δεν θα δεχόμουν να διακυβεύσω αν δεν είχα ρητή εντολή για αντικειμενική μετάδοση ειδήσεων. Είναι αδιαπραγμάτευτος στόχος  της νέας κυβέρνησης η ΕΡΤ να είναι ένα  δημόσιο και ακηδεμόνευτο  ΜΜΕ σύμφωνα με τα καλύτερα πρότυπα διεθνώς”.

Αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές  του κ.Ζούλα στις αντιδράσεις φίλων του και γνωστών, όταν έγινε γνωστό ότι προτάθηκε για την θέση του Προέδρου. Όπως είπε: “Όταν έγινε γνωστό ελάχιστοι μου είπαν συγχαρητήρια,  οι περισσότεροι μου ευχήθηκαν καλό κουράγιο,  γερό στομάχι και κάποιοι μου είπαν συλλυπητήρια”  ανέφερε και σημείωσε  πως η  ΕΡΤ αυτή την στιγμή “δεν έχει πόρους. Τα ταμεία της είναι άδεια κι αυτό έγινε, γιατί διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια για μετάδοση ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, ενώ την ίδια στιγμή έχει  ελλείψεις σε σημαντικές ειδικότητες, για να γίνει η λειτουργία της στοιχειωδώς εύρυθμη”.

Στο θέμα των υπαλλήλων,  ανέφερε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει καμία πρόσληψη, ωστόσο πρόσθεσε ότι χρειάζεται γενναία ανανέωση του προσωπικού της γιατί από τους 2.200 υπαλλήλους μόνο 170 είναι κάτω των 40 ετών,.

“Η ΕΡΤ εξακολουθεί να λειτουργεί με κασέτες” υπογράμμισε για να δείξει πόσο πίσω έχει μείνει ο δημόσιος φορέας ενημέρωσης στον εκσυγχρονισμό των δομών του.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Σπύρος Λάππας ανέφερε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε τοποθετήσει κομματικά στελέχη στην ΕΡΤ , ενώ κατηγόρησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα γιατί δεν έδωσε στα μέλη της επιτροπής τον αριθμό και τα στοιχεία για όσους έθεσαν υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ.