Αύξηση στο επίδομα θέρμανσης σχεδιάζει η κυβέρνηση

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Για μεγάλες αυξήσεις και στις τιμές της βενζίνης που θα επιφέρει ενδεχόμενη αύξηση του πετρελαίου στα 50 δολάρια το βαρέλι προειδοποιούν παράγοντες της αγοράς.

Η ανησυχία είναι απόρροια της διεθνούς αναταραχής που προκάλεσε η πρόσφατη επίθεση με drones κατά των εγκαταστάσεων της πετρελαϊκής εταιρείας Aramco στη Σαουδική Αραβία με αποτέλεσμα να υπάρξει τη Δευτέρα μεγάλη άνοδος στις τιμές του πετρελαίου

Τις εξελίξεις παρακολουθεί με αγωνία και το οικονομικό επιτελείο το οποίο θα ήθελε να προχωρήσει σε αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης ώστε να προκύψουν και μεγαλύτερες επιδοτήσεις αλλά και περισσότεροι δικαιούχοι.

Όπως λένε στο ΥΠΟΙΚ «Αρχές Νοεμβρίου θα μπορούν να ληφθούν με ασφάλεια αποφάσεις, για το αν μπορεί να δοθεί αύξηση στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης» καθώς τότε θα δουν τα περιθώρια που θα έχουν.

Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις για αλλαγές θα ληφθούν μετά τις 15 Οκτωβρίου που ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου με μειωμένο φόρο 0,28 λεπτά ανά λίτρο.

Με τα χθεσινά δεδομένα πάντως, μετά την επίθεση σε πετρελαιοπηγές στη Σαουδική Αραβία, οι ανατιμητικές πιέσεις δεν αναμένεται να εκδηλωθούν στις λιανικές τιμές πώλησης στη χώρα μας, πριν τουλάχιστον τα Χριστούγεννα. Εκτιμάται συνεπώς πως υπάρχει περιθώριο χρόνου για αποφάσεις. Πάντως στην κυβέρνηση βιάζονται γιατί θέλουν να μην φτάνει Ιούνιος για να εξοφλείται ο φόρος του πετρελαίου που αγοράστηκε το χειμώνα, όπως συνέβαινε τα περασμένα χρόνια