Κρουαζιερόπλοια: Προετοιμάζονται τα μεγαθήρια του μέλλοντος

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Περισσότερες από 2.500 κλίνες πρόκειται να προστεθούν την προσεχή διετία στον υφιστάμενο στόλο των κρουαζιερόπλοιων  με τη μέθοδο της «μεγέθυνσης» στα ναυπηγεία.

Η επιλογή της συγκεκριμένης μεθόδου αποτελεί μονόδρομο για τις μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της κρουαζιέρας προκειμένου να ικανοποιήσουν την διαρκώς αυξανόμενη πελατειακή ζήτηση.

Ταυτόχρονα με τις επιμηκύνσεις τα κρουαζιερόπλοια τροποποιούν χώρους ενδιαίτησης και ψυχαγωγίας των επιβατών ανακαινίζοντας ολόκληρα τμήματα ενώ ταυτόχρονα οι μηχανές τροποποιούνται ώστε να χρησιμοποιούν καύσιμα φιλικότερα προς το περιβάλλον.

Πολλές  εταιρείες ήδη έχουν αυξήσει ή θα αυξήσουν τα μήκη των πλοίων τους γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο στη λιμενική βιομηχανία.

Ο εξελισσόμενος γιγαντισμός των κρουαζιερόπλοιων προκαλεί προβλήματα στον ελλιμενισμό τους  καθώς οι δυνατότητες των λιμενικών εγκαταστάσεων να εξυπηρετήσουν τέτοιου είδους πλοία είναι περιορισμένες.

Αν τα επόμενα χρόνια«δεν υπάρξει ανάλογος εκσυγχρονισμός και διαπλατύνσεις εγκαταστάσεων πολλά λιμάνια που σήμερα εξυπηρετούν οριακά τα μεγαθήρια της κρουαζιέρας θα μείνουν εκτός παιχνιδιού.